PROPOZYCJA PROGRAMU DAY-TO-DAY
DZIEŃ 1
Transfer z Polski lub najbliższego lotniska (Wenecja, Ljubljana) do miejsca zakwaterowania
Zakwaterowanie
Czas wolny
Kolacja
Nocleg
DZIEŃ 2
Śniadanie
Wprowadzenie w świat lokalnych win i tradycji SlowFood
Spacer w winnicy
Historyczne piwnice DOCG Ramandolo, degustacja
Piknik lunch w winnicach
Transfer do Udine
Czas wolny
Kolacja
Nocleg
DZIEŃ 3
Śniadanie
Abbazia di Rosazzo, średniowieczne opactwo Ojców Benedyktynow. Winiarnia: zwiedzanie i degustacja
Tradycyjna, rodzinna, z dziada pradziada, firma produkująca lokalne sery i wędliny
Piknik lunch
Transfer do Cividale del Friuli
Czas wolny
Kolacja w historycznej Osteria Ramandolo
Nocleg
DZIEŃ 4
Śniadanie
Winiarnia Giorgio Colutta: zwiedzanie i degustacja
Wine Tour regionu Colli Orientali del Friuli
Piknik lunch
Castello di Spessa, ulubiony zamek Giacomo Casanovy (zwiedzanie i degustacja)
Transfer do San Daniele
Wizyty u producentów prosciutto
Kolacja w jednej z ham eateries
Transfer do Polski lub na lotnisko
lub
Nocleg
DZIEŃ 5* (*tylko dla porannych wylotów)
Śniadanie
Transfer na lotnisko
KONIEC PROGRAMU